Variety of sound inovuje BootEQ

Nedním z nejoblíbenějších pluginů mezi freeware je bezesporu BootEQ firmy VARIETY OF SOUND. Pokud ho neznáte, je to muzikálně znějící master  ekvalizér se a simulací chování vintage předzesilovače. Je postavený tak, aby jeho filtry (je vybaven celkem čtyřmi nezávislými parametrickými pásmy EQ) zněly velice libozvučně a pracuje asymetrický a proporcionálními průběhy, které emulují zvuk  „klasických“ hardwarových ekvalizérů.

Nová verze BootEQ mkIII slibuje další možnosti zabarvení zvuku s využitím simulovaného harmonického zkreslení předzesilovače, a také sycení signálu ve stylu lamp a transformátorů. V rámci své inkarnace tato nová verze umožňuje použít obvod předzesilovače samostatně, stejně jako a obvod optického kompresoru, který poskytuje velmi výrazný a konzistentní profil harmonického zkreslení v širokém rozsahu vstupních úrovní. Asi není třeba dodávat, že také chování těchto dvou obvodu je modelováno na základě skutečné  stavové saturace jejich hardwarových předloh.

Přepracovány byly také průběhy křivek EQ, byla provedena také kalibrace pluginu s lepším průběhem zisku ovládacích prvků, drobné inovace se dočkalo i měčení. Plugin navíc nyní nabízí zpracování takřka s nulovou latencí.

K dispozici Nová verze BootEQ pro Windows VST ve 32 a 64bitové verzi je jako freeware zdarma ke stažení na webu Variery of Sound.

Napsat komentář