Mluví vám kapela do mixu? Dejte jim Jotter!

Známý výrobce zvukových pluginů, firma NUGEN Audio, představila tento týden zajímavou aplikaci nazvanou Jotter. Nový plugin umí v DAW zapisovat a uchovávat časově synchronizované poznámky a spolupracovat tak v aplikaci DAW po internetu s ostatními uživateli kdekoliv na světě. Pokud jste měli pocit, že vám kapela do mixu vnáší příliš mnoho osobních podnětů, můžete se těšit, že s aplikací Jotter jich bude ještě mnohem víc. Zato ale budou pěkně a přehledně strukturovány ve Vaší DAW.

Funguje to následovně: Jotter jednoduše vložíte kamkoliv do svého projektu a přidáte své poznámky zamknuté na časovou osu podle časového kódu. Tyto poznámky mohou být sdíleny mezi spolupracovníky (kapelou, producentem, vydavatelem, přítelkyní zpěváka) buď prostřednictvím samotného pluginu, nebo prostřednictvím exportovaného souboru .csv (ten si dokáže otevřít i maminka kytaristy se svým MS Word 97). Jotter lze také použít jako samostatnou aplikaci v situacích, kdy není k dispozici DAW, nebo kdy jí není zapotřebí.

„V oblasti zvukové produkce je snadné se ztratit v nápadech pro úpravu, časování a automatizaci,“ říká Freddy Vinehill-Cliffe, produktový specialista společnosti NUGEN Audio. „S Jotterem můžete organizovat poznámky a seznamy úkolů přímo uvnitř vašeho DAW na časové ose projektu. Ať už potřebujete jednodušší způsob, jak s klienty sdílet navrhované změny, nebo prostě chcete udržet svůj pracovní postup více organizovaný, Jotter vám může pomoci.“

Kromě plně licencovaného pluginu, který lze přímo integrovat do aplikací Pro Tools nebo jiných DAW, je software Jotter také k dispozici jako bezplatná samostatná verze, která zahrnuje stejné nástroje pro správu a může být používána klienty a dalšími spolupracovníky.

Více na webu Nugen Audio zde:

https://nugenaudio.com/jotter

Napsat komentář