Audinate vydává verzi Dante Ready

(16. března 2022)

Modularita již nějakou dobu hýbe počítačovým světem a nyní se pomalu dostává i do našeho oboru. Společnost Audinate oznámila dostupnost nového licenčního programu Dante Ready, který zákazníkům poskytuje možnost zakoupit k nakoupenému hardware kanály Dante audio v takové konfiguraci v jaké je právě potřebují.

Představte si, že si koupíte třeba zvukovku, která má klasické linkové audio rozhraní na XLR, kterým ji ve svém domácím studiu máte připojenou do poslechových beden a do kterého na vstupní straně připojujete mikrofon. Pro vaši práci vám naprosto dostačuje tak proč zbytečně platit navíc za věci, které nevyužijete, že? Nicméně práce je stále víc, dostáváte se k zajímavějším projektům a ejhle, hodilo by se vám připojení s digitálním zvukařským světem… a máte smůlu – musíte si koupit zvukovku jinou. To je přesně situace, které se ve spolupráci s výrobci hardware, společnost Audinate snaží zabránit.

Myšlenkou programu Dante Ready je totiž implementovat při výrobě do zvukového zařízení i rozhraní Dante, ovšem nechat jej „zamčené“ do doby, než se ho uživatel rozhodně používat. Takový postup umožňuje výrobcům snížit náklady v době výroby, což se pochopitelně v důsledku projeví i na ceně, kterou zaplatíte vy, jako uživatel. Pokud časem při své práci dospějete do bodu, kdy by se vám rozhraní Dante u vaší zvukovky hodilo, je tu licenční softwareDante Activator, přes který si „odemknete“ funkcionalitu své zvukovky s příslušným počtem Dante kanálů (pochopitelně za patřiční obolus). Zpočátku však bude tato technologie k dispozici pro zařízení postavená na platformě Dante Embedded Platform, což je softwarová implementace zvuku Dante určená pro audio zařízení založená na systému Linux.

 

 

Dante Ready umožňuje zákazníkům aktivovat Dante jako software online, zatímco jsou zařízení v provozu, a zakoupit pouze tolik kanálů Dante audio, kolik potřebují, od 2 x 2 až po 64 x 64. Po aktivaci licence produktu nikdy nevyprší a lze ji podle potřeby rozšiřovat pozdějšími nákupy. Všechny nákupy jsou směrovány přes zabezpečený platební systém společnosti Audinate.

„Dante Ready je výhrou pro výrobce i profesionály v oblasti zvuku,“ říká Laurence Crew, senior produktový manažer společnosti Audinate. „Výrobci mohou integrovat vestavnou platformu Dante za velmi nízkou cenu a uživatelé si mohou vybrat přesně takovou konfiguraci, jakou potřebují pro danou práci. Nemusí se rozhodovat při nákupu předem, ale mohou povolit kanály Dante až dodatečně.“

 

Napsat komentář