Zvukařská vývěska

Občas se mi stane, že dostanu „hnutí mysli“, sednu a na vlně inspirace něco vytvořím od začátku až do konce. Někdy je to článek, někdy je to přednáška či doplnění přednášky pro naší Zvukařskou školu a někdy to může být zajímavý pokus či měření (tedy, zajímavý PRO MĚ). Článků, přednášek i měření jsem za svůj profesní život vytvořil bezpočet, ale co se popularity týče, všechna tato bohulibá tvorba zcela bledne před věhlasem jakého před časem dosáhla jedna úplná blbost – Zvukařova festivalová vývěska.

Bylo to po propršeném festivalu Lughnasad Nasavrky, kde jsem kdysi zaskakoval za kolegu Páju Jindráka. Všudypřítomné mokro, bahno a přesto spousty lidí (se spoustou dotazů a požadavků) pod FOH stanem, mi tehdy poskytly dostatek inspirace pro několik návodných bodů, které jsem s několika dalšími, volně přeloženými z anglicko-jazyčného textu, sepsal do podoby zvukařské vývěsky. Jejího konceptu, který jsem dal i s chybami k veřejnému připomínkování několika kolegům, se ujal kolega Michal Samiec a ve vytištěné verzi ho hned druhý den vylepil na svůj FOH stánek na tehdejším Sázava Festu. Právě odtud pochází nejrozšířenější fotografie této mojí (naší) vývěsky a zobrazuje právě tento Michalem vytištěný exemplář. Ještě i dnes, několik let poté, mě překvapuje kde všude tohle své dílko potkávám a jakými cestami se ke mně vrací zprávy o samostatném životě, kterým si vývěska žije. Mezi všemi mými články, statěmi a přednáškami je to daleko nejúspěšnější věc do jsem kdy vytvořil… až kolikrát skoro uvažuju, že na mém náhrobku by jednou snad měl být život bilancující nápis:

„Zde leží Jan R. Šafařík, autor tří dcer a Zvukařské vývěsky“.

Mimochodem, opravenou a aktualizovanou verzi Zvukařské vývěsky si v PDF formátu můžete stáhnout na mém soukromém webu SOUNDMAN.cz zde:

http://public.soundman.cz/zvukarska-festivalova-vyveska.pdf

Dnes jsem při procházení starých souborů narazil na velice inspirující obrázek neznámého autora (podpis se nedochoval celý) z dob dávno minulých… a opět jsem dostal vnuknutí. Obrázek si svých charakterem, vshledem i obsahem prostě sám řekl o trochu práce v Gimpu… a tady máte výsledek. Věhlasu Zvukařské vývěsky asi sotva kdy dosáhne, ale věřím, že alespoň pobavit by vás mohl.

Napsat komentář