Apríl: Briceti DeVerb – už žádné výmluvy na akustiku

Tento článek je aprílovým žertem! Je to smutné, protože kvůli takovému zázračnému zařízení by spousta zvukařů prodalo vlastní ledvinu, ale bohužel – budeme se muset nadále spoléhat na vhodně vybranou směrovost PA beden a na tradiční metody úpravy akustiky prostoru. Snad vám i tento portál svými tématickými články ukáže jak na to.

Šáfa – 2.4.2024

 

Společnost Briceti po mnoha letech vývoje nyní přichází na trh s další převratnou novinkou: odzvukovým procesorem Briceti Deverb! Tento procesor se specializuje na touring a slouží k odstranění dozvuku z akusticky mizerných místností a sálů.

Již žádné další výmluvy na akustiku sálu!

Stačí jen zakoupit Briceti Deverb Procesor, otočit knoflíkem a ze Sokolovy v Sušici máte rázem prostor jako v plenéru. Tato unikátní novinka je vůbec prvním takovým zařízením, které umožňuje odstranit ozvěnu akusticky mizerného prostoru v reálném čase pouhým otočením knoflíku. Moderní design nabízí nejvyšší úroveň hudebnosti a snadnou ovladatelnost. Zvuk s vysokým rozlišením využívá nejnovějších DSP procesorů a představuje dlouho očekávaný další krok na paletě procesorů usnadňujících práci všem koncertním zvukařům.

„Zděšeně jsme si na sociálních sítích přečetli zoufalý příspěvek pana Marlina Šudáka, ve kterém si stěžoval na tristní stav akustiky koncertních sálů v České republice. Uvědomili jsme si jak je nefér, že zatím co my máme k dispozici Boston Concert Hall musí kapely v České republice hrát v kdejaké tělocvičně. Tak procítěné napsané trápení mě natolik dojalo, že jsem okamžitě svolal náš tým zkušených DSP vývojářů a zadal jim prioritní úkol vymyslet, jak našim přátelům v České republice s jejich problémem pomoci“ svěřil se naší redakci Zian Bolner, generální ředitel firmy Briceti. “Naštěstí již léta ta máme vyvinutou silnou DSP platformu pro náš dozvukový procesor, a tak nás napadlo, že stačí jednoduše trochu pootočit polaritu, přizpůsobit fázi a mělo by to fungovat. Výsledkem našeho intenzivního vývoje se stal právě uvedený procesor Briceti LW. Doufáme, že z něj budou mít užitek nejen pan Šudák a jeho kapela kokoťátek, ale všichni zvukaři z celé České republiky. V budoucnu plánujeme rozšířit processing o sadu předvoleb AlgoRhytmick pro sály Slovenské republiky, ovšem před tím bude nutné významně navýšit výpočetní výkon tak, aby bylo možné vůbec dopočítat konce dozvuku volebních místnosti a nedávných událostí v nich“ dodává vedoucí vývojářů Dasey Cowdel.

Nový Model LW Stereo Deverb Processor je vybaven odděleným plně diferenciálním analogovým oddílem a transformátorovým napájením, což poskytuje nejlepší analogové specifikace svého druhu. Jeho nerezový rám a hliníkový přední panel spolu s klasickým displejem a jednoduchým uživatelským rozhraním tvoří trvanlivý design, který má sloužit i v budoucnosti. Ideální je použití v kombinaci s dnes již legendárním dozvukovým procesorem M7, s jehož pomocí do akustiky zbaveného sálu můžete snadno vrátit dostatečnou úroveň dozvuku tak, aby váš koncert dostal tu správnou atmosféru. Výrobce dokonce slibuje vytvořit z těchto dvou zařízení výhodný cenový balíček tak, aby zvukařova paleta zvuků dokázala nabídnout jak širokou paletu DeVerbů, tak všechny tradiční i nové výrazy v umění práce s paletou ReVerbů. Tímto převratným krokem společnost Briceti přináší zcela novou referenci do světa zpracování zvuku, čímž dává zvukařskému umění nový životní směr způsobem, který si dosud nikdo nedokázal představit.

Napsat komentář