Wave Capture obětí Covid19

Na webu Wave Capture se objevila pro zvukařskou a zejména systémáckou komunitu smutná zpráva: švédský výrobce tohoto sofistikovaného měřícího programu je v likvidaci a již nebude dále vyvíjet ani tento, ani své další produkty. Po patnácti letech vývoje (či sedmnácti pokud budeme počítat i vývoj nástroje LspLAB 3) tak končí jeden z nejoblíbenějších výrobců programů pro analýzu akustiky a měření zvuku se vztahem ke studiové praxi a ozvučování.

Objednávky na současné verze programů Tuning-Capture Plus, RT-Capture 3, FIR-Capture, Remote-SPL, Tuning-CaptureRoom-CaptureLive-Capture Pro je možné posílat do konce tohoto roku. Pokud o některý máte zájem doporučujeme objednat verzi s USB klíčem, neboť podle vyjádření výrobce nebude po likvidaci firmy možné generovat nový klíč například v případě ztráty licence (zbořený disk počítače a podobně).

Jiskřičkou naděje pro všechny uživatele programů Wave Capture je diskutovaný prodej zdrojových kódů případným zájemcům, ovšem podle jednoho ze spolumajitelů, Dana Bävholma, zatím není žádná konkrétní dohoda na obzoru.

https://www.wavecapture.com

 

 

Napsat komentář