AudioScience IYO: 32ch DANTE převodník

Předpokládám, že o firmě AudioScience jste, ostatně stejně jako já, dosud neslyšeli. Je to trochu paradox, protože tahle americká společnost se již po mnoho let specializuje na vývoj zvukovek a zvukových převodníků, přičemž její konstrukce jistě znáte a mnozí z vás i používáte, ovšem pod značkami jiných firem. Podobně jako mnoé společnosti před ní (například britská Linea research) se před časem i AudioScience rozhodla vystoupit ze stínu OEM produkce pro jiné a uvedla na trh celou řadu výrobků pod vlastní značkou. Tím dosud posledním, který spatřil světlo trhu letos v létě, je Iyo. Iyo Dante.

Jedná se snad o nejkompaktnější 32/32 ADDA převodník do formátu Audinate DANTE vůbec, zabere totiž pouhopouhou 1U rackového místa (jediný kdo by mu snad mohl konkurovat je TASCAM ML-32D, ten ovšem potřebuje BO box). Aby se na něj vešly všechny vstupní i výstupní konektory není osazen klasickými XLR a dokonce ani jacky, ale standardními (tedy alespoň ve světě instalací) konektorovými terminály Phoenix/Euroblock (zapojení je samozřejmě symetrické a vstupy umí i posílat +48V). Kromě nich se na zadní panel vešly primární a sekundární port DANTE a, světe div se, dokonce i redundantní napájení (hlavní z 230V a záložní z 12V adaptéru).

Čelní panel je samozřejmě také přizpůsoben kompaktní velikosti zařízení a tak nečekejte žádné podrobné indikátory úrovně. Na druhou stranu i ona jedna LEDka pro každý kanál je chytře vícestavová a dokáže změnou barvy indikovat nejen přítomnost, ale také základní úroveň signálu v příslušném vstupu.

Nebudu vás na závěr unavovat opelichanou čertovskou frází z pohádky Princezna ze mlejna, každopádně AudioScience Iyo se zdá jako velmi šikovný vícekanálový převodník Analog<->DANTE(AES67) krásně malého formátu. Když mi budete držet palce třeba se mi jej časem  podaří získat k recenzi.

Další obrázky:

Napsat komentář