Radial AV2 – dvojitý pasivní DI BOX

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (zatím bez hodnocení)
Loading...

Radial AV2 je dvojitý (stereofonní) pasivní DI BOX určený pro galvanické oddělení signálů na linkové úrovni.

 

Pohled shora

 

Provedení je celkově velice pěkné. Překvapilo mě jen použití plastových TRS konektorů, ovšem i ty jsou zjevně zákaznické a mají velmi pěkně provedené uchycení. Celkově musím Petera Janise a jeho tým pochválit – DI BOXy značky Radial jsou, vedle Stevena Stamkose a javorového sirupu, podle mého to nejlepší co kdy v Kanadě vzniklo.

 

Použitá oddělovací trafa jsou vlastní značky JP CableTek (Radial je obchodní značka této firmy) a jsou pěkně uložena ve stínícím kovovém pouzdru.
Pan Marcel Filko z ozvučovací firmy MA.cz k tomu dodává:
Problém s těmito DI-BOXY nastává v odolnosti proti pádu. Trafa nejsou nikterak fixována ani k plošnému spoji ani ke kovové krabičce. Při pádu a nebo většímu nárazu dochází vlivem velké hmotnosti transformátorů k přerušení vývodů transformátorů a tím k nefunkčnosti jednoho z kanálů. Oprava znamená výměnu zalitého dosti drahého transformátoru a poprat se z vypájením výstupních konektorů pro to, aby šel plošný spoj vyjmout z bytelné krabičky. Při skládání jsem vymezil mezeru mezi transformátorem a krabičkou i u mých ostatních Diboxů a od té doby jsem nezaznamenal žádný problém. Myslím že by se nad touto podstatnou výrobní vadou mohl výrobce zamyslet a vzhledem ke špičkovým vlastnostem a ceně přístroje, najít nějaké řešení.

Napsat komentář