Podrobné metry do DANTE světa: Dmeter

Brácha na bráchu a australan na australana: Společnost Audinate se dohodla na spolupráci s programátory firmy Zenso. Pokud znáte obslužnou utilitku DANTE Controller (a já věřím, že drtivá většina zvukařů se d tímto standardem již setkala) pak víte, že pokud tomuto šikovnému nástroji něco chybí pak je to podrobnější systém „metrů“. Zejména při vychytávání problémů kdy je zásadní vědět kde je signál přítomen a kde nikoliv, by se takový analytický nástroj velmi hodil. V Audinate si jsou zřejmě tohoto nedostatku vědomi a pravděpodobně proto vznikla spolupráce s firmou Zenso.

Výsledkem je nedávno uvedené (placené) rozšíření Dmeter (česky čti „Deméter“), které uživateli do DANTE Controlleru přidá sofistikovaný systém měřidel. V základní „free“ (či spíš „demo“) verzi je to měření pro dva kanály, v plné placené verzi je pak množství měřidel rozšířeno až na 32 kanálů. Více o vlastnostech této vychytávky nám poví příslušná tisková zpráva.

DMeter poskytuje zobrazení okamžité úrovně signálu až ve 32 DANTE kanálech a to odkudkoli v systému. Samotná měřidla zobrazují jak RMS tak Peak hodnotu, lze zapnout také funkci „Peak Hold“ pro přidržení značky nejvyšší výchylky amplitudy signálu. Sofistikovaný systém předvoleb zobrazení umožňuje uživatelům pracovat se skupinami kanálových metrů a důležité skupiny kanálů vidět napřímo, nebo jednoduše rozbalit jedním kliknutím. To dává uživateli rychlou možnost kontroly zda se každé zařízení v Dante síti dostává signál, který má. Grafické zobrazení lze upravit pomocí uživatelských barev, stupnic a oddělovačů tak, aby měl uživatel přehled na první pohled.

Program DMeter byl vytvořen pomocí knihovny Dante Application Library, což znamená, že připojení do světa Dante je implementováno přímo do aplikace a tedy bez nutnosti dalších ovladačů nebo konfigurace. DMeter je zdarma použitelný se dvěma kanály Dante a může být rozšířen na plný 32kanálový doplněk přímým nákupem od Audinate (59USD) v aplikaci DMeter pomocí technologie Dante Ready.

Joseph Narai, generální ředitel společnosti Zenso, říká: „Jsme nadšeni, že můžeme úzce spolupracovat s Audinate na prvním softwarovém produktu Dante, který používá Dante Ready. Náš program DMeter je elegantní, ale výkonná měřicí aplikace, určená výhradně pro sítě Dante a je první z řady aplikací Dante Ready, které bychom letos rádi vydali.

DMeter od Zenso je k vyzkoušení, nebo k nákupu, okamžitě k dispozici na příslušné sekci webu webu Audinate, tedy zde:

https://go.audinate.com/tpa/zenso-dmeter?dlink=zenso

 

Napsat komentář